Wednesday 13 July 2011

Hvad er det for noget med alle de elefanter???

... Er elefanten Danmarks nationaldyr, siden der står elefanter over hele Købanhavn? En enkelt gang har jeg sagt ja og derefter kastet mig ud i en længere fortælling om skjulte elefanter, der lever i naturen i Jylland, men ellers plejer jeg at ryste smilende på hovedet.



København er invaderet af elefanter for tiden, 103 for at være helt præcis. De gemmer sig over hele byen, smukt udsmykket (nogle knapt så smukt) af danske og thailandske kunstnere. De har stået der siden 1 juni og flytter sig først igen d. 25 august. D. 9 september bliver de alle bortaktioneret og overskuddet går til et elefanthospital i Nordthailand. Kunstelefanterne, eller Elephant Parade, som det så fint hedder, kommer oprindeligt fra Holland, hvor en far og hans søn tog til Thailand og mødte Mosha (som jeg tidligere har lavet et indlæg om) De blev enige om, at der skulle sættes fokus på den asiatiske elefant og det at den er ved at uddø. Samtidig ville de samle penge ind til dem, der hjælper elefanterne, både de skadet, men også dem, der køber jord til elefantreservater.



Elephant Parade var i London sidste sommer og når de lukker og slukker i Danmark, går turen videre til Milano. Men vi kan altså stadigvæk nyde elefanterne i byen. Desværre så kan man ikke stille noget op i København, uden at vi danskere skal hen og ødelægge det, så en del af elefanterne er kommet en tur på hospitalet. Så kære københavner, lad nu de skide elefanter stå, så os, der kan lide at have dem i bybilledet, kan nyde synet af dem!

Læs mere om Elephant Parade på http://www.elephantparade.dk/

No comments:

Post a Comment